Forbrugerombudsmanden indleder kamp mod priser uden moms

Posted by:

Forbrugerombudsmanden har netop udsendt en pressemeddelelse om, at han inden længe indleder en kamp mod priser uden moms.

Netbutikker har på samme måde som alle andre erhvervsdrivende pligt til at oplyse deres priser inklusiv moms, når de sælger til forbrugere.

Langt de fleste netbutikker med traditionelt salg til forbrugere oplyser da også priserne inklusiv moms. Særligt når det drejer sig om salg af tjenesteydelser og hjemmesider, der sælger til både private og erhvervsdrivende, ser der imidlertid ud til at være en del udfordringer. Således vil man f.eks. ved en gennemgang af både helsidesannoncer og mere beskedne reklamer i dagbladene ret let kunne finde eksempler på netbutikker, der oplyser priser eksklusiv moms, selv om de sælger til både private og erhvervsdrivende.

Forbrugerombudsmanden giver nu erhvervsdrivende, der overtræder reglerne mulighed for at få styr på tingene inden 15. april, hvorefter han vil indlede sin kampagne. Da det er strafbart alene at oplyse priser eksklusiv moms, hvis man sælger til private, må det forventes, at en række netbutikker i forbindelse med kampagnen vil blive politianmeldt på samme måde som det skete under en lignende kampagne omkring oplysninger om fortrydelsesretten for nogle år siden.

Læs Forbrugerombudsmandens pressemeddelelse og yderligere information om kampagnen.

1
  Relaterede indlæg
  • No related posts found.

Comments

  1. Peter Fogh Knudsen  september 19, 2015

    Efter over et års tavshed udsendte Forbrugerombudsmanden den 20. august 2015 en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at Forbrugerombudsmanden som et resultat af sin indsats mod prisoplysninger uden moms har anmeldt 11 virksomheder, der ikke har givet korrekte prisoplysninger, til politiet.

    Forudsat at politiet kan bevise overtrædelserne, kan de 11 virksomheder nu se frem til en bøde.

    reply

Add a Comment